Routes Elektrische steps & Kickbikes Veluwe

N

Verken de Veluwe op een elektrische step!

N

Keuze uit meerdere routes

N

Langs (bijna) alle bezienswaardigheden!

Kickbike route

Radio Kootwijk

Vanuit Otterlo gaat u onderweg naar Hoenderloo. Hoenderloo is een gezellig en toeristisch dorpje met tal van eetgelegenheden. Ook vind u in Hoenderloo ijs van Co. Welbekend hier in de omgeving. Hier kunt u heerlijk genieten van een ijsje van ijs van Co. Vanuit hoenderloo gaat de route verder door de bossen richting Hoog Buurlo. Een klein gehuchtje in het hart van de Veluwe. Hier vindt u 2 eeuwenoude schaapskooien met een prachtige kudde heideschapen. Hier vindt u ook een picknick plek met een prachtig uitzicht. Heerlijk om even te relaxen met elkaar onder het genot van een picknick.

De route vervolgd zich over de heide richting Radio Kootwijk. Onderweg komt u door het gelijknamige dorpje. Vanuit hier toert u op het voormalig zendstation Radio Kootwijk af. Een prachtig en bekend monumentaal pand met een bijzondere geschiedenis. Omringt door bos, heide, zandvlakten en landgoederen met spectaculaire uitzichten. Stap van de step en snuif de geschiedenis van Radio Kootwijk. Na hier vertoeft te hebben vervolgd de route zich over prachtige paden over de heide en door het bos richting Harskamp.

In Harskamp komt de route langs het schietterrein en legerbasis van defensie, genaamd het ISK. Een beleving op zich en van alles te zien. Door de landerijen komt u langs een grote houtzagerij en komt u uiteindelijk midden in het dorp uit. In het dorp zijn ook een tal van terrassen om gezellig met elkaar een borrel te drinken. Vanuit Harskamp vertrekt u weer terug naar Otterlo. Al met al een prachtige, avontuurlijke routen van ongeveer 37km lang.

Kickbike route

De Mossel/Ginkelse heide/Oud Reemst

Vanuit Otterlo vertrekt u over een prachtig bospad richting de Mossel. Onderweg komt u Theehuis de Mossel tegen. Een prachtige plek midden in the middel of nowhere, waar de wilde paarden en koeien los lopen. Pas op, soms moet u even voor ze afremmen😉Een avontuurlijk pad vervolgd zich richting de Ginkelse Heide. Onderweg komt u een rustpunt tegen met geweldig uitzicht. Hier kunt u een blote voeten pad wandelen. Via een prachtige bomenlaan toert u op de Ginkelse Heide af. We steppen een stukje door Ede heen, langs pannenkoekenhuis de Langeberg. Hier kunt u heerlijk lunchen.

De route vervolgd zich door een stukje nieuwbouw, het kazerneterrein. Hier staat ook het prachtige pand van de Mauritskazerne. Via de wijk, verdwijnt u de bossen in, om zo helemaal ronden de Ginkelse Heide te steppen. Heerlijk met de haren in de wind, het gezicht in de zon genieten van de natuur. Via een mooi verhard pad stept u recht op de schaapskooi af, met aan beide kanten een prachtige heide. Bij de schaapskooi kunt u de schaapskudde bekijken. Ook vind u hier het monument van Market Garden. Een stukje geschiedenis over de 2e wereldoorlog. Aan de overkant vind u Juffrouw Tok. Een gezellig restaurant of een stukje verder op restaurant Planken Wambuis. Een nostalgische herberg in een modern jasje midden in de natuur, een bekend wildrestaurant.

De weg vervolgd zich richting Oud Reemst. Een prachtig heuvelachtig bos met uitzicht over het uitgestrekte heideveld. Hier vind u ook prachtige picknickplekken om gezellig met elkaar te relaxen. Via de prachtige paden waar onderweg nog veel te zien is, stept u weer richting het gezellige Otterlo. Trek in nog een ijsje? Bij de Waldhoorn verkopen ze heerlijk boerderij ijs. Ook een gezellige plek om dit gezellige uitje met elkaar af te sluiten! Een prachtige route van ongeveer 37km lang.

Tips & tricks

Tip 1:

Boek onze steps in het hoogseizoen eens ‘avonds. De ondergane zon veranderd de natuur in een prachtig schilderij. Daarbij is de Veluwe de plek om wild te spotten. Ga eens stil ergens zitten en misschien spot u edelherten, wilde zwijnen, damherten en reeën.

Tip 2:

Zin in een goed gesprek met je familie, vrienden, collega’s of met wie u ook op pad bent? Boek eens een kletsdoosje voor onderweg. Een gezellig en luchtig vragenspel voor jong en oud, om zo elkaar nog beter leren kennen en samen herinneringen ophalen.